Uitgever E-maaltijdcheques gehackt

© iStock

Edenred, een bedrijf dat elektronische maaltijd- en ecocheques uitgeeft, is het slachtoffer geworden van hackers. Het uitgavebedrijf heeft preventief enkele van zijn diensten uitgeschakeld.

Edenred België deelde aan haar gebruikers mee dat er ‘een niet-geautoriseerde toegang tot haar marketinggegevens’ heeft plaatsgevonden. Het bedrijf benadrukt dat die gegevensbestanden geen gevoelige informatie bevatten, zoals de pincodes, wachtwoorden of de transacties van haar gebruikers.

De hackers konden wel toegang krijgen tot een database met namen en e-mailadressen van klanten. Dat levert een mogelijk gevaar op voor phishingpraktijken.

Daarom raadt het uitgavebedrijf haar gebruikers aan om de grootste voorzichtigheid aan de dag te leggen wanneer ze mails ontvangen die schijnbaar van Edenred afkomstig zijn. “U mag in geen enkel geval uw toegangsgegevens communiceren van uw Edenred-rekening vanaf een ontvangen e-mail”, waarschuwt het bedrijf.

Uit voorzorg besliste Edenred om de toegang tot bepaalde platformen te desactiveren. Zo kunnen gebruikers momenteel het saldo van hun maaltijdchequekaart niet meer raadplegen via de app. Het uitgavebedrijf stelt alles in het werk om deze platformen zo snel mogelijk terug toegankelijk te maken.

“Na de aanval hebben we de beveiliging van onze andere platformen nog versterkt. We hebben ook de politie op de hoogte gebracht van deze criminele activiteit”, klinkt het bij Edenred.

Het Franse bedrijf is één van de grootste uitgevers van elektronische maaltijdcheques in België. Veel restaurants, bedrijven en ook de Vlaamse overheid maken er gebruik van.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content