Uitgeverij WPG lanceert ‘digitale boekenetalage’ op Facebook

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Nederlandse uitgeverijen Querido en Q, beiden onderdeel van WPG Uitgevers, hebben een ‘digitale Facebook-etalage’ geopend. Die toont de nieuwste, meest gelikete en bestverkochte titels, en verkoopt ze ook in digitale vorm.

Wil je toegang tot de etalage, dan moet je eerst fan worden van de uitgeverijen op Facebook. De virtuele etalage toont de aanraders, de populairste boeken (op basis van likes en shares) en meest verkochte titels. Er worden ook geregeld acties georganiseerd, zoals afgeprijsde e-boeken. Maandelijks wordt de selectie vernieuwd. Alle titels uit de etalage zijn ook te koop in e-boekvorm.

Deze Facebook-app van Querido en Q is vooralsnog enkel als website beschikbaar (via de Facebookpagina van Querido). iPhone- en Android-toepassingen zijn onderweg.

In de VS bestaat zo’ndigitale Facebook-etalage al langer, en ook in Nederland is het niet nieuw: De Bijenkorf heeft er al eentje, en het schrijverscollectief Nightwriters lanceerde ook al een boekhandel op Facebook, in samenwerking met de webshop ECI.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content