Uitstel voor hogere verkeersboetes door computerproblemen

De verhoging van de verkeersboetes, die voorzien was voor 1 maart, is uitgesteld. De federale politie is er niet in geslaagd de hogere bedragen in te voeren in de computers.

De verhoging van de verkeersboetes, die voorzien was voor 1 maart, is uitgesteld. De federale politie is er niet in geslaagd de hogere bedragen in te voeren in de computers, zo melden De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.
Normaliter hadden vanaf 1 maart de bedragen van de verkeersboetes omhoog gemoeten, maar er is een kink in de kabel. Bij de politie is men er niet in geslaagd de tabellen met nieuwe bedragen te verspreiden naar alle 30.000 politiecomputers.

“We gaan er alles aan doen om de fout goed te maken. We mikken op 2 april, maar ik kan niet beloven dat het tegen dan zeker in orde zal zijn”, bevestigt woordvoerster Agnès Reis de technische problemen.

De kranten wijzen erop dat de politie de bedragen al acht maanden kent en dat de wetteksten reeds zes maanden bekend zijn. Het is niet de eerste keer dat de politie moeilijkheden ondervindt met de software voor verkeersboetes, zo schrijven ze.

De nieuwe boetes omvatten onder meer een verhoging van 50 tot 55 euro voor fietsen zonder licht of rijden op de busstrook, van 100 tot 110 euro voor gsm’en achter het stuur en het niet dragen van de gordel en van 150 tot 165 euro voor rijden door een rood licht of nalaten om een kind in te gespen. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content