ULB verwelkomt Fosdem

De ‘Free & Open Software Developers’ European Meeting’, alias FOSDEM, is dit jaar aan zijn tiende editie toe. De Solbosch campus van de ULB opent al de tweede keer op rij zijn deuren voor dat event.

De ‘Free & Open Software Developers’ European Meeting’, alias FOSDEM, is dit jaar aan zijn tiende editie toe. De Solbosch campus van de ULB opent al de tweede keer op rij zijn deuren voor dat event.

‘Free’ (zoals in ‘free speech’, niet ‘free beer’) software en ‘open source’ software hebben in de voorbije jaren opnieuw een belangrijke plaats verworven in de dagelijkse ict-praktijk. Dit weekend – zaterdag 6 februari en zondag 7 februari – gaat al de tiende editie door van FOSDEM, het event dat ontwikkelaars, gebruikers, ‘communities’ en zelfs bedrijven samenbrengt rond een veelheid aan producten en omgevingen. Zowel besturingssystemen (Linux in verschillende smaken, BSD, Alt-OS,…), databases (MySQL, PostgresSQL,…), interfaces (KDE, Gnome) en omgevingen (Jboss, Ruby on Rails, Drupal etc) komen aan bod.

Bezoekers kunnen in een reeks ‘ontwikkelaarsruimten’ terecht voor “presentaties, brainstormen, samen programmeren” en dies meer, zo stellen de organisatoren. Met daarnaast ook keynotes (onder meer over security, door Richard Clayton aan de universiteit van Cambridge), ‘bliksempresentaties’ (‘lightning talks’) en een ‘bird of a feather’-kamer (waar belangstellenden onderling eender welk project kunnen bespreken gedurende maximum 45 minuten).

De Solbosch campus van de Université Libre de Bruxelles dient zich al voor het tweede jaar op rij aan als een voortreffelijke en toepasselijke gastheer voor dit event. Getrouw aan de F in de titel, is het bijwonen van FOSDEM geheel gratis. Bijzonder warm aanbevolen. Meer inlichtingen op http://fosdem.org/2010/ .

En gesproken over bier… Zoals elk jaar gaat op vrijdagavond (5 februari) vanaf 18u tot ongeveer 6u het FOSDEM Beer event door, dit jaar in het ‘Delerium’ café nabij de Brusselse Grote Markt. Doorheen de avond zal zelfs (een beperkte mate aan) gratis bier beschikbaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content