Unified Communications primeert in nieuwe Microsoft vestiging

De nieuwe kantoren van Microsoft België, die vandaag officieel worden geopend, werden geconcipieerd rond Microsofts eigen ‘Unified Communications’ platform.

De nieuwe kantoren van Microsoft België, die vandaag officieel worden geopend, werden geconcipieerd rond Microsofts eigen ‘Unified Communications’ platform.

Nieuwe kantoren voorzien vandaag nog zelden een vaste werkplek voor elke werknemer. Alle mogelijke vormen van telewerken (thuis, bij de klant, ’ten velde’) zorgen ervoor dat alle werknmers zelden of nooit tegelijk kantoorruimte nodig hebben. In de nieuwe Microsoft-kantoeren zijn dan ook slechts 244 werkplekken voorzien voor een totaal van meer dan 300 werknemers. Niemand heeft zijn of haar vaste werkplek, en dat geldt ook voor het management.

Naar kantoor komen is veeleer een kwestie van vergaderen en dus heeft de nieuwe vestiging dan ook ongeveer evenveel vergaderruimte (verdeeld over 52 lokalen) als werkruimte. Veel aandacht werd besteed aan communicatiemiddelen, gesteund op Microsofts ‘Unified Communications’ platform. Samenwerkingssoftware, chatmogelijkheden en dies meer moeten er voor zorgen dat de komende generatie werknemers de middelen vinden waar ze letterlijk zijn mee opgegroeid. Bij MS wordt ook uitdrukkelijk gewezen op de voordelen van een mix thuis/kantoorwerken om de sleur van files te voorkomen.

Cruciaal bij dat alles wordt of sterk communicatiegesteunde werkvormen de toets van de realiteit zullen doorstaan. Zo blijken in andere landen al jonge werknemers toch graag naar kantoor te komen, zodat de managers kunnen zien hoe hard ze wel werken, met het idee dat dit mogelijke promotiekansen verhoogt. Bij MS wordt in ieder geval gesteld dat iedereen zijn takenpakket heeft en jaarlijks wordt geëvalueerd .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content