Unify is nieuwe naam van Siemens Enterprise Communications

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Siemens Enterprise Communications heet voortaan Unify. Sterkhouder moet ‘Project Ansible’ worden.

Siemens Enterprise Communications is niet meer. Vandaag kondigde de joint-venture tussen The Gores Group en Siemens AG aan dat het verder gaat onder de nieuwe naam Unify. Aan de aandeelhoudersstructuur verandert overigens niets.

De nieuwe naam moet benadrukken dat het bedrijf meer dan ooit inzet op unified communications & collaborations, waarbij vooral verder gebouwd wordt op ‘Project Ansible’: het communicatie- en samenwerkingsplatform waarvan de fundamenten in juni van dit jaar voor het eerst getoond werden.

“De verwachtingen van de volgende generatie werknemers in grote bedrijven gaan verder dan wat de huidige systemen momenteel toelaten”, vertelde ceo Hamid Akhavan tijdens de voorstelling: “Met Project Ansible kunnen we onze bestaande klanten helpen om hun roi van technologie-investeringen te verhogen via een stap-voor-stap aanpak. We kunnen onze klanten en de hele industrie later evolueren naar wat wij de ‘new way to work’ noemen”, aldus Akhavan.

Project Ansible in juli 2014

Unify maakte tijdens de presentatie duidelijk dat het de ontwikkeling van Project Ansible gaat versnellen. De eerste ‘customer trials’ staan in januari gepland. De algemene beschikbaarheid staat gepland voor juli volgend jaar. De eerste versie van het platform zal vier gelijktijdige communicatiekanalen ondersteunen: voice, video, tekst en ‘remote screen sharing’.

Gebruikers zullen via het platform deze ‘multichannel’-conversaties van het ene naar het andere toestel kunnen overbrengen met een eenvoudige sweep-beweging zoals we dat bij tablets gewend zijn: ‘call swipe’ in het jargon.

Woensdag geeft de Belgische afdeling meer tekst en uitleg op een persconferentie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content