Unisys en Steria winnen miljoenencontract bij Europa

Unisys België en Steria mogen het netwerk van de belasting- en douanediensten vernieuwen. Het gaat om een contract ter waarde van tientallen miljoenen euro’s.

Unisys België en Steria mogen het netwerk van de belasting- en douanediensten vernieuwen. Het gaat om een contract ter waarde van tientallen miljoenen euro’s. Het contract werd toegewezen door het Directoraat-Generaal van de Europese Commissie voor Belastingen en Douane (DG Taxud). Die schat de waarde ervan op 63 miljoen euro. Het contract loopt gedurende drie jaar en is nadien twee keer verlengbaar met een jaar.

Concreet wordt de oude communicatie-infrastructuur vervangen door een nieuw flexibel platform dat de naam Common Communication Network 2 of CCN2 krijgt. Het moet daarbij de douane- en belastingorganisaties in de 28 Europese lidstaten verbinden.

“We zijn blij dat we door de Europese Commissie zijn geselecteerd voor dit uitdagende en zeer bedrijfskritische project” zegt Bart Steukers, general manager continental Europe bij Unisys. “Samen met onze consortiumpartners kijken we er naar uit de EC te ondersteunen bij de modernisering van de infrastructuur, de versnelling van de communicatie, en de verlaging van de kosten.”

DG Taxud verwerkt onder meer btw en accijnzen, doorvoer en import. In 2011 verwerkte het meer dan 1,2 miljard gegevensuitwisselingen tussen de lidstaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content