Unisys ontwikkelt biometrische identiteitskaart voor Angola

Stevige concurrentie voor het Belgische Zetes op de boomende Afrikaanse markt voor elektronische identiteitskaarten. Unisys mag aan de slag in Angola.

Stevige concurrentie voor het Belgische Zetes op de boomende Afrikaanse markt voor elektronische identiteitskaarten. Unisys mag aan de slag in Angola.

Unisys zal het Ministerie van Justitie in Angola helpen bij de levering van biometrische identiteitskaarten en de ontwikkeling en installatie van een nieuw identiteitskaartenprogramma. Angola hoopt tegen 2015 zowat 20 miljoen identiteitskaarten uit te reiken aan zijn burgers en zo fraude te bestrijden en het Ministry’s Criminal Registry te moderniseren.

De samenwerking met Unisys komt er op vraag van DGM-Sistemas Lda, een Angolees ict-bedrijf. Het gaat om een contract van 3 jaar met een waarde van ongeveer 22 miljoen dollar. Unisys zal een beveiligde biometrische identiteitskaart leveren met mogelijkheden tot geautomatiseerde identificatie van vingerafdrukken. Het bedrijf zal ook het bestaande Criminal Justice Registry systeem van het departement moderniseren.

Unisys werkt voorts aan een gecentraliseerd burgerregistratiesysteem om demografische details, digitale foto’s, digitale handtekeningen en scans van vingerafdrukken die worden genomen aan vaste en mobiele stations op te slaan. Ongeveer 3 miljoen bestaande bestanden met biografische informatie zullen naar de nieuwe toepassing migreren.

Het Amerikaanse it-dienstenbedrijf zorgt ook voor een oplossing voor de configuratie en het beheer van de servers, de werkstations, het netwerk en de beveiliging in het centrale datacenter van het ministerie en op de disaster recovery site.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content