Unisys wint miljoenencontract voor Europese grenscontroles en databeveiliging

Unisys © Belga Image

Een consortium geleid door Unisys België mag zich de volgende vier jaar toeleggen op de verbetering van de databeveiliging en grenscontroles.

Het gaat om een aanbesteding van 56,6 miljoen euro waarvan het U2 Consortium, bestaande uit Unisys en UniSystems Information Technology Systems Commercial, zo’n 57 miljoen euro inneemt.

De opdracht wordt enerzijds uitgevoerd in Straatsburg en Brussel (ter waarde van 25,6 miljoen euro) en in Tallinn (21,4 miljoen). Het U2 consortium won beide loten voor het Consortium Alt+Enter, bestaande uit Accenture en Altran, en het consortium Bull-Atos-Ernst&Young, bestaande uit de gelijknamige bedrijven.

Het contract omvat het operationeel beheer en het ontwikkelen van it-systemen voor interne veiligheid, grensbeheer en asielmanagement in de EU. Ook komt er it-consulting bij kijken rond projectmanagement en is er technische it-consulting bij veiligheidsprojecten.

Twee andere loten in het contract ter waarde van 3,5 miljoen en 5,9 miljoen euro gaan naar Infeurope en Manpower Group Solutions Belgium. Al gaat het hier vooral om administratieve ondersteuning.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content