Unit 4 koopt IBS-divisie Consist

Erp-leverancier Unit 4 koopt de divisie Consist van de Zweedse softwareleverancier IBS. Consist maakt financiële en ehrm-software.

Erp-leverancier Unit 4 koopt de divisie Consist van de Zweedse softwareleverancier IBS. Consist maakt financiële en ehrm-software.

Consist is alleen in Nederland actief. Er werken ongeveer 125 werknemers. In 2009 draaide Consist een omzet van 15 miljoen euro. De bedrijven maken de overnamesom niet bekend.IBS wil zich concentreren op de software die wereldwijd wordt aangeboden. “We denken dat deze overeenkomst het beste is voor de waarde van divisie en de toekomst van het bedrijf”, zegt ceo Mike Shinya van IBS. “Daarnaast is dit de beste oplossing voor de klanten van Consist.”

Unit 4 betaalt de divisie uit eigen middelen. De softwaremaker zat het onderdeel in eerste instantie niet integreren in de bestaande activiteiten, maar wil vooral de expertise van de werknemers gebruiken. Bovendien hoopt het bedrijf via de klanten van IBS producten te verkopen. “Om onze positie in de dienstverleningsector te versterken, zoeken we naar extra functionaliteiten op het gebied van ehrm en financiele software”, zegt ceo Chris Ouwinga van Unit 4.

IBS kocht Consist in 1998 van ict-leverancier IBM en softwareleverancier Roccade.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content