Unit 4 levert software aan 1250 Australische scholen

Veertigduizend leerkrachten en administratieve medewerkers van zowat 1250 Australische scholen gaan software van de Nederlandse leverancier Unit 4 gebruiken.

Veertigduizend leerkrachten en administratieve medewerkers van zowat 1250 Australische scholen gaan software van de Nederlandse leverancier Unit 4 gebruiken.

Het gaat om de onderdelen Finance en Asset Management van de webdienst Agresso Business World. Zij worden geïntegreerd in het informatiemanagementsysteem dat alle openbare scholen in de Australische staat Queensland gebruiken. Met de opdracht is ruim 4,5 miljoen euro gemoeid.

Het informatiemanagementsysteem wordt gebruikt voor de leerlingenadministratie, het opstellen van lesroosters en de financiële administratie. Leerkrachten kunnen snel informatie over hun leerlingen opvragen, waardoor ze een beter beeld van de studieresultaten en studievoortgang krijgen. De software van Unit 4 komt naar verwachting in januari 2011 beschikbaar voor de 1250 scholen.

Eind 2009 werd bekend dat de gerenommeerde Amerikaanse Harvard Lawschool overstapt op een Unit 4-systeem voor enterprise resource planning (erp). Daar gebruiken studenten de software voor de registratie, inschrijving voor vakken en het opvragen van hun lesrooster en cijfers. Ook daar was de flexibiliteit van het product een belangrijke reden om ervoor te kiezen.

Unit 4 (voorheen Unit4Agresso) heeft zijn hoofdkantoor in het Nederlandse Sliedrecht en doet zaken in negentien landen, waaronder Australië. Daar werkt het bedrijf onder de naam Agresso. Tot Unit 4 behoort ook de Britse softwaremaker Coda. In 2009 boekte de onderneming bijna 380 miljoen euro omzet. Wereldwijd werken er ongeveer 3450 mensen bij het bedrijf.

In samenwerking met Computable

Partner Content