Unit 4 neemt Poolse sectorgenoot Teta over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Erp-softwareleverancier Unit 4 heeft de biedstrijd met concurrent Sage gewonnen en neemt de Poolse sectorgenoot Teta over.

Erp-softwareleverancier Unit 4 heeft de biedstrijd met concurrent Sage gewonnen en neemt de Poolse sectorgenoot Teta over.

Unit 4 zegt in een beknopte persmededeling dat het ondertussen meer dan 90 procent van de aandelen van de Poolse erp- en hr-softwarebouwer Teta in handen heeft. Daarmee is voldaan aan de voorwaarden van het verhoogde bod dat het op 31 mei uitbracht. Eind mei bood het Nederlandse Unit 4 al een eerste keer op Teta (34 miljoen euro) maar de Britse concurrent kwam alsnog met een hoger bod (37 miljoen). Uiteindelijk neemt Unit 4 nu toch Teta over voor zo’n 40 miljoen euro.

Via de overname koopt Unit 4 marktaandeel in Oost-Europa, waar Teta een belangrijke leverancier is van erp- en hr-software in onder meer Hongarije en Polen. Teta boekte vorig jaar een omzet van omgerekend 25 miljoen euro. Unit 4 – begin dit jaar werd het achtervoegsel Agresso uit de bedrijfsnaam geschrapt – is goed voor een geconsolideerde omzet van bijna 380 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content