Unit4 krijgt bod van investeringsgroep

Advent International brengt een bod uit van 1,2 miljard euro op het Nederlandse Unit4.

Advent International brengt een bod uit van 1,2 miljard euro op het Nederlandse Unit4.

De Amerikaanse investeringsgroep biedt daarmee 38,75 euro per aandeel. Dat is 32,4 procent meer dan de afsluitprijs op 11 oktober of 54,8 procent hoger dan de gemiddelde prijs van de laatste twaalf maanden.

Unit4, dat tussen 2008 en 2010 bekend was als Unit4Agresso, is een Nederlands bedrijf dat zakelijke software maakt en wereldwijd actief is. Het is een belangrijke speler op de ERP-markt met de Agresso Business World suite als belangrijkste product.

In een persbericht laat de raad van het bedrijf weten de overname te steunen. Zo kan Advent zorgen voor financiële expertise en en steun op lange termijn nu het bedrijf de overstap naar de cloud (SaaS) maakt. Ook oprichter Chris Ouwinga verkoopt zijn aandelen (5,6 procent) aan het bedrijf.

De nieuwe raad van bestuur moet nog worden samengesteld, maar van ceo José Duarte en CFO Edwin van Leenen is al bekend dat zij zullen blijven zetelen.

Als de overname doorgaat, dan belooft Advent wel dat de merknaam overeind blijft. Ook zal het bedrijf als aparte entiteit blijven bestaan in Nederland. Aan jobs wordt evenmin geraakt belooft de groep.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content