Unit4 neemt Duitse bi-specialist Prevero over

© istock
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Nederlandse erp-leverancier Unit4 neemt Prevero over, een Duitse aanbieder van corporate performance management-oplossingen (cpm) en business intelligence-software. Prevero helpt wereldwijd meer dan 4.000 klanten met het optimaliseren van hun financiële en operationele taken op basis van data-analyses.

Het hoofdkantoor van Prevero is gevestigd in München. Het bedrijf heeft klanten in dertig landen, tot de bekendere namen behoren ABB, Audi, BMW, Endemol, Heidelberg, Konika-Minolta, Mercedes, SwissLife en Swisscom. Over de grootteorde van de deal wordt niet gecommuniceerd.

De cpm- en bi-oplossingen van Prevero zijn volgens de Nederlanders een aanvulling op Unit4’s self-driving business-oplossingen voor dienstverlenende organisaties. Klanten kunnen hierdoor hun bedrijfsvoering optimaliseren op basis van strategische, financiële en operationele data.

De software van Prevero omvat onder meer:

• Predictive analytics

• Modelling en simulaties

• Toegang tot informatie via in-memory technologie

• Bedrijfsbrede collaboratie en planning

• Voorgedefinieerde content voor specifieke managementfuncties en sectoren

Het Duitse bedrijf is door Gartner al drie jaar op rij erkend als visionair in de Magic Quadrant voor strategische CPM suites. Unit4 en Prevero delen een focus op het leveren van sectorspecifieke oplossingen. Gezamenlijk willen ze zich richten op het uitbreiden van de functionaliteiten en voorgedefinieerde content voor sectoren die belangrijk zijn voor Unit4, waaronder professionele dienstverlening en onderwijs. De oplossingen van Prevero blijven los verkrijgbaar, maar worden ook onderdeel van Unit4’s People Platform.

“Cpm en bi zijn van cruciaal belang voor de dienstverlenende sector”, oppert managing director bij Unit4 Benelux Martien Merks. “Heel wat bedrijven zijn op zoek naar nieuwe omzetstromen en service-modellen. Ze hebben vaak behoefte aan een efficiëntere manier van werken en het bereiken van operational excellence. Software helpt bij het krijgen van inzicht in financiën en planning. De combinatie van Unit4 en Prevero levert de beste performance management-oplossing en de beste service resources planning, met een eenvoudige gebruikerservaring.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content