United eerste in Amerika met intercontinentaal internet

United is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij met internettoegang op intercontinentale vluchten. Het gebruikt satelliettechnologie van Panasonic Avionics.

United is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij met internettoegang op intercontinentale vluchten. Het gebruikt satelliettechnologie van Panasonic Avionics.


Internettoegang via Wi-Fi op lokale vluchten bestaat al langer. Een handvol internationale maatschappijen biedt het ook aan op intercontinentale vluchten. Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, was in 2009 één van de eerste en gebruikt daarvoor technologie van Panasonic. United is nu de eerste Amerikaanse carrier met intercontinentale internettoegang. De maatschappij heeft satellietgebaseerde Wi-Fi hotspots geïnstalleerd in een Boeing 747-400 die intercontinentale vluchten uitvoert over de Atlantische en Stille Oceaan.


Wi-Fi op lokale vluchten werkt via verbindingsstations op het land (‘air-to-ground’). Boven de oceanen gebruikt men satellieten. Ook United ging in zee met de Avionics-afdeling van Panasonic. De Ku-band-technologie van Panasonic Avionics haalt hogere doorvoersnelheden dan internet via air-to-groundverbindingen. De 12-18GHz Ku-frequentieband wordt voornamelijk gebruikt voor alle soorten van satellietcommunicatie, maar bijvoorbeeld ook bepaalde types Europese snelheidscamera’s opereren in deze frequentieband.


United zal de Panasonic-apparatuur op 300 vliegtuigen installeren en ze ook gebruiken voor lokale vluchten. Passagiers betalen tussen de 3,99 en 19,99 dollar per vlucht voor internettoegang, afhankelijk van de lengte van de vlucht en de gewenste verbindingssnelheid. Volgens verslagen van gebruikers die op het internet te vinden zijn, haalt de Panasonic-verbinding gemiddelde uplinksnelheden tot 1 Mbit/s en downlinksnelheden tot 5 Mbit/s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content