Unitt koopt AWS-specialist GiMiScale

Unitt, een zusterbedrijf van het Gentse Combell, heeft een specialist in managed public cloud-diensten overgenomen. Op termijn komen de diensten ook naar België.

Unitt, een zusterbedrijf van het Gentse Combell, heeft in Nederland een specialist in managed public cloud-diensten overgenomen. Op termijn komen de diensten ook naar België.

GiMiScale focust op public cloud en dat specifiek via Amazon Web Services. Daarmee vist Unitt buiten zijn eigen domein van de private cloud. “De bedoeling is om zo een totaalpakket te kunnen aanbieden waarbij wij de cloud architects zijn die zowel private als public managed hosting kunnen verzorgen,” legt Jonas Dhaenens uit.

Dhaenens vormt samen met Frederik Poelman de leiding van de Intelligent groep, waaronder Combell, Register.be en het Nederlandse Unitt (spreek uit als ‘Unity’) zitten. Met de recente overname neemt Unitt ook zeven mensen over. “Maar het is de bedoeling om dat aantal te laten groeien in de komende maanden,” verduidelijkt Dhaenens.

Naar BelgiëGiMiScale bestaat in Nederland sinds 2011 en heeft onder meer Spar, Conrad en Zeeman als klant. Als de activiteiten in Nederland succesvol blijven, dan verwacht Dhaenens begin volgend jaar de public clouddiensten ook in België te kunnen aanbieden.

In De Tijd liet de topman overigens weten dat zijn bedrijf dicht bij een andere Europese overname zit. Al blijft het stil over welke dat precies zal zijn. Het bedrijf wil uitbreiden, maar doet dat in functie van de mogelijkheden zegt Dhaenens aan onze redactie: “We moeten niet noodzakelijk in elk land zitten maar bekijken opportuniteiten via overnames of partnerschappen om ons bedrijf te versterken. Met die oefening zijn we al een tijdje bezig en GiMiScale is daar een voorbeeld van.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content