Uw pensioen beheren met een muisklik

Sinds deze week kunnen werknemers en gepensioneerde werknemers via de toepassing MyPension hun pensioendossier opvolgen.

Sinds deze week kunnen werknemers en gepensioneerde werknemers via de toepassing MyPension hun pensioendossier opvolgen op de website van de Rijksdienst voor Pensioenen. Het interactieve platform moet de gegevensuitwisseling tussen de RVP en de burger bevorderen, aldus de RVP.

Uiteraard verloopt het raadplegen van het dossier via een beveiligde verbinding. Inloggen kan met de eID en een kaartlezer of het federale token. De ongeveer 3,5 miljoen actieve werknemers kunnen onder meer hun pensioenloopbaangegevens raadplegen en hun pensioenbedrag simuleren. De 1,9 miljoen gepensioneerde werknemers en zelfstandigen kunnen onder meer de volgende betaaldatum van hun pensioen raadplegen en hun persoonlijke gegevens zoals het rekeningnummer wijzigen. In beide gevallen kan ook de burger ook vragen om de correspondentie met de RVP elektronisch te laten verlopen.

Met MyPension hoopt de RVP de transparantie van zijn interne werking te verhogen. MyPension stelt de RVP daarnaast in staat om zijn papierverbruik te verminderen. Door werknemers zelf simulaties te laten maken van hun later pensioen, inclusief de impact van vroeger of later te stoppen met werken, kan men ook het debat rond de hervorming van de pensioenen voeden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content