Vacature voor terrorist in Brussel op populaire jobsite

© /

‘Terrorist voor deeltijdse betrekking in Brussel, met baard en gekleurde huid en kennis van Mohamed,’ zo luidde een jobomschrijving op vacaturesite indeed.com. Het zoekertje stond minstens twee dagen online, maar is intussen verwijderd door het bedrijf.

De vacature stond zelfs in een nieuwsbrief van indeed.com op zondag. Wie doorklikte op de link kwam op de site van het bedrijf op een uitgebreide functieomschrijving terecht. Daar stond gespecifieerd dat het ging om een deeltijdse betrekking in Brussel, met een voorkeur voor kandidaten die ‘kennis hebben van (de islamitische profeet) Mohamed, van explosieven en van omgang met wapens, een gekleurde huid hebben en een baard dragen’. De beloofde verloning bedroeg 3.000 euro per maand.

Allicht gaat het om een wansmakelijke grap, maar de vacature stond minstens twee dagen online. Na een telefoontje van Knack.be heeft Indeed.com intussen bevestigd dat zijn ‘Search Quality team’ de vacature heeft ontdekt en verwijderd, maar meer commentaar wil het bedrijf niet kwijt.

Indeed.com is een in de Amerikaanse staat Texas gebaseerde, maar wereldwijd actieve zoekmachine voor vacatures en bestaat al meer dan tien jaar. Het bedrijf is actief in meer dan vijftig landen en ambieert de grootste jobsite ter wereld te zijn, zo luidt het in de mission statement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content