Vacatures bevestigen komst Belgische Apple Store

© Belga

De geruchten zijn er al lang, maar met zes vacatures verklapt Apple zelf dat het binnenkort een Apple Store opent in Brussel.

Een verrassing is de komst niet. Apple-retailers vertellen ons al een tijdje dat Apple in 2015 een eigen winkel zal openen in Brussel. Maar het is voor het eerst dat de technologiereus zelf een teken van bevestiging geeft.

Volgens de vacaturepagina van Apple is het bedrijf op zoek naar een Business leader, een business manager, een business specialist, een expert, een genius en een inventory specialist, allen in een retailfunctie.

Waar de vestiging komt is officieel niet bekend. Maar, volgens de geruchtenstroom van de afgelopen maanden wordt dat op de Guldenvlieslaan.

Apple verkoopt al sinds de vroege jaren tachtig computers en andere elektronika in België, maar doet dat via lokale resellers. De bekendste verdelers in ons land zijn Easy-M en Switch. Zij krijgen er dus concurrentie bij van hun voornaamste leverancier.

Al zal die concurrentie in praktijk wel meevallen. Zo verkoopt Apple al langer in België via zijn website en gaat het op dit moment om slechts één winkel in Brussel. Dat terwijl Switch en Easy-M al jaren actief zijn met meerdere vestigingen doorheen het land en in die tijd hun eigen klantennetwerk hebben uitgebouwd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content