Vakbonden dreigen met nieuwe acties bij Econocom

De vakbonden van Econocom, een Frans bedrijf dat informaticadiensten aanbiedt, dreigen met nieuwe acties als de directie het ontslag van de syndicaal hoofdafgevaardigde van de Franstalige christelijke bediendebond CNE niet intrekt. Enkele tientallen vakbondsmilitanten blokkeerden vrijdag om die reden het hoofdkantoor van Econocom in Zaventem.

Directie en vakbonden overlegden vrijdagmiddag, maar dat gesprek leverde volgens vakbondssecretaris Martin Willems (CNE-CSC) niets op. “De directie heeft wel beloofd over onze eis tot integratie na te denken en spoedig iets te laten weten. Wij hopen maandag al iets te vernemen.”

De acties worden voorlopig wel opgeschort, maar ze zullen hernomen worden als de directie niet wil ingaan op de eis. “We plannen in dat geval ook acties bij de grootste klanten van het bedrijf, zoals de MIVB en Engie.”

De hoofdafgevaardigde werd op 25 juli ontslagen. In de versie van de vakbonden gebeurde dit omdat hij te veel tijd besteedde aan zijn vakbondswerk. De vakbonden beschuldigen de directie ervan met dit ontslag het syndicale werk in het bedrijf te breken.

De directie ontkende dat vrijdag, maar ze stelde ook de juiste balans na te streven “tussen de operationele activiteiten van Econocom en de syndicale werking, met respect voor de rechten en plichten als werkgever en werknemer”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content