Vals Facebookprofiel: achttien maanden cel

© Reuters

Een 41-jarige vrouw uit Erembodegem is door de Dendermondse strafrechtbank veroordeeld tot 18 maanden gevangenis met probatie-uitstel omdat ze een valse Facebookaccount van haar advocaat Bart De Maeseneir had aangemaakt.

De vrouw, die jarenlang cliënt bij de Maeseneir was geweest toen ze in schuldbemiddeling zat, stuurde in zijn naam liefdesverklaringen naar zijn collega’s, zette kinderporno op zijn profiel en schold zijn klanten uit.

Daardoor kwam de Aalsterse advocaat in nauwe schoentjes te staan. Hij zat zelf niet op Facebook en had aanvankelijk niets in de gaten, tot collega’s hem aanspraken over vreemde opmerkingen die hij zou gemaakt hebben, zijn kinderen niet meer naar verjaardagsfeestjes mochten en ook zijn echtgenote opmerkingen kreeg van vrienden en kennissen.

De vrouw had het vernuftig aangepakt, door onder andere actuele privé-informatie en foto’s op facebook te posten zodat alles waarheidsgetrouw leek.

Uiteindelijk stapte De Maeseneir naar de politie en die kon, na doorgedreven computeronderzoek, Elsie D.G. ontmaskeren als het brein achter de Facebookpagina.

Tijdens haar proces verontschuldigde ze zich voor het leed dat ze De Maeseneir had aangedaan. Voor De Maeseneir weegt de zaak nog altijd. ‘We zijn met heel ons gezin door de hel gegaan, dit tartte werkelijk alle verbeelding’, zegt hij. (Belga/KVDA)

Partner Content