Valse Facebook-pagina ontfutselt wachtwoorden

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Op het internet circuleert een valse Facebook-pagina die wachtwoorden van gebruikers probeert testelen. Dat meldt beveiligingsspecialist Panda Security.

Op het internet circuleert een valse Facebook-pagina die wachtwoorden van gebruikers probeert testelen. Dat meldt beveiligingsspecialist Panda Security.

Het internetadres, uitzicht en inhoud van de pagina lijken sterk op het echte Facebook. Onoplettende surfers worden zo verleid hun gebruikersnaam en wachtwoord in te geven. Na ingeven van het wachtwoord verschijnt een foutmelding die de gebruikers erop wijst dat het onveilig is om door te klikken. Maar veel surfers negeren deze foutmelding, aldus Panda Security, en belanden zo op de valse Facebook-pagina. Gegevens die daar worden ingevoerd, komen terecht bij de makers van de valse website.

“De frauduleuze url wordt waarschijnlijk verspreid via e-mail”, verduidelijkt Luis Corrons, technisch directeur van PandaLabs. “Eens kwaadwillenden beschikken over de gebruikersgegevens kunnen ze alles oen wat ze willen: van het versturen van spamberichten met kwaadaardige links tot het verzenden van berichten naar contactpersonen van de betreffende geïnfecteerde gebruiker.”

Het bedrijf raadt aan geen ongevraagde e-mails te beantwoorden en niet te klikken op onbekende links. En als je toch data hebt ingevoerd op een frauduleuze pagina, verander dan zo snel mogelijk je wachtwoord.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content