Van Quickenborne verwacht daling prijs internet

“De internetprijzen in ons land zijn gedaald en zullen nog dalen”, klinkt het.

De gemiddelde prijzen van de elektronische communicatiediensten in ons land zijn de afgelopen twee jaar met 30 procent gedaald. De technologische evolutie zal de prijzen nog competitiever maken.

Dat stelt minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne op een schriftelijke vraag van Daniel Ducarme (MR). Onderzoek door Test-Aankoop wees volgens Ducarme uit dat de Belg 20 euro per maand te veel betaalt voor zijn internetverbinding.

Van Quickenborne verwacht ook een gunstige prijsinvloed van de komst van een 4de mobiele operator voor het einde van het jaar en van de twee 4G-licenties die in 2010 te koop worden aangeboden. “Deze zullen niet alleen het concurrentieniveau op de mobiele markt doen stijgen, maar ook positieve effecten hebben op de markt van de vaste internettoegang”, aldus de minister.

Volgens het tijdschrift “Communications Outlook 2009” van de OESO bekleedde ons land in september 2008 de 12de plaats in een rangschikking van de abonnementprijzen voor een aansluiting op de gemiddelde internetbandbreedte. Het tijdschrift hield hiermee tevens rekening met de levensduurte (Koopkrachtpariteit) in de diverse landen. Frankrijk kwam op de 1ste plaats met 28 USD/KKP. België was 12de met 35 USD/KKP. Duitsland en Luxemburg scoorden slechter.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content