Van Quickenborne wil verbod op koppelverkoop afschaffen

Minister Vincent Van Quickenborne gaat aan de regering voorstellen omhet verbod op de koppelverkoop af te schaffen.

Minister Vincent Van Quickenborne gaat aan de regering voorstellen omhet verbod op de koppelverkoop af te schaffen.

Hij wil om te beginnen al zeker in de hele technologiesector het verbod opheffen. Dat verklaarde hij aan Belga in een reactie op [de aankondiging van Mobistar], dat het de iPhone3G gaat verkopen vanaf 11 juli aan een veel hogere prijs dan in vele andere landen.

“Ik ben blij dat de iPhone eindelijk naar België komt en stel ook vast dat Mobistar de wet respecteert. Ik betreur wel dat de prijs zo hoog ligt”, aldus de minister die benadrukt dat dit niet de fout is van Mobistar of van Apple, maar van het verbod op de koppelverkoop.

Test-Aankoop, de Belgische verbruikersunie, is ook voor de afschaffing van het verbod op koppelverkoop, maar enkel onder bepaalde voorwaarden. “Ten eerste moet elk product afzonderlijk verkrijgbaar blijven. Daarnaast moet de consument duidelijk geïnformeerd worden over de prijs van het afzonderlijke product en over het prijsvoordeel bij het gezamenlijk aanbod. Ten slotte moet de consument, wanneer het gaat om een dienst, maximaal een jaar gebonden zijn aan een contract”, aldus nog Ivo Mechels van Test-Aankoop.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content