Vanaf de zomer kan je bijna overal betalen met smartphone

© BELGA

Een QR-code inscannen aan de kassa, pincode ingeven op de smartphone en betaald. Binnen enkele maanden kunnen we bij de meeste grote ketens met onze smartphone betalen.

Sinds begin dit jaar kunnen klanten in alle winkels van Colruyt, Dreamland en Okay betalen met de smartphone. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg donderdag.

Bankkaart niet vervangen

Atos Wordline, dat instaat voor de verwerking van elektronische betalingen in België, test momenteel de nieuwe mobiele betaaloplossing SmartPay ook in heel wat andere winkelketens en rolt de toepassing in de tweede helft van dit jaar uit voor de hele markt.

“Aan elke kassa hangt een sticker met een QR-code . De klant scant dit met de app van Bancontact of KBC en krijgt het bedrag te zien. De klant geeft de pincode in en de kassa krijgt signaal dat de betaling in orde is”, zegt Michel Van Mello, divisiemanager Accounting en Banking van Colruyt Group in de kranten.

“We onderhandelen momenteel met alle grote retailers, van Inno tot Delhaize”, klinkt het bij Atos. Deze oplossing zal de bankkaart niet vervangen, maar het is wel een complementaire stap voor de consument die geen portefeuille meer heeft, maar alles met de smartphone doet, luidt het. “

Bankverrichtingen doen met een smartphone raakt hoe langer hoe meer ingeburgerd in ons land. Sinds de introductie van de bankapplicaties gebruiken al 3,1 miljoen Belgen zo’n app om bankverrichtingen mee te doen: van overschrijvingen tot het rekeningsaldo checken of mobiele betalingen zonder bankkaart of digipass.

“Ook voor handelaars is het een handig systeem. Om SmartPay te introduceren moeten we niets wijzigen aan de infrastructuur van de winkel. We moeten alleen de software van de betaalterminal aanpassen”, besluit Atos Wordline. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content