Vande Lanotte: “Het dossier-Bellens van de regering staat stevig, maar rechter beslist”

© Belga

“We hebben ons laten bijstaan door serieuze advocaten. Onze motivering is correct geweest”, zegt minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a) over het ontslag van Belgacom-ceo Didier Bellens.

Minister van Economie Johan Vande Lanotte heeft in Terzake op Canvas uitleg gegeven bij het ontslag van Didier Bellens. “We hebben ons laten bijstaan door serieuze advocaten. Onze motivering is correct geweest.”

Vande Lanotte heeft er vertrouwen in dat er geen ontslagpremie zal moeten worden uitbetaald aan Didier Bellens. “Het vertrouwen is niet opgeblazen door de regering. We hebben vaak niet gereageerd op de uitlatingen van Bellens”, zei hij. “Het is een dossier dat vrij stevig staat, maar de rechter zal dat moeten beoordelen.”

“Franstalige opvolger”

De opvolger van Bellens zal wellicht opnieuw een Franstalige zijn, liet de minister verstaan. Dat is volgens hem logisch omdat de voorzitter van de raad van bestuur, Stefaan De Clerck, Nederlandstalig is. De nieuwe ceo zal wellicht ook meer dan 290.000 euro per jaar gaan verdienen, onder meer omdat Belgacom een beursgenoteerd bedrijf is.

“Geen privatisering”

Vande Lanotte herhaalde ten slotte dat hij geen groot voorstander is van een privatisering van het telecombedrijf. “Ik heb daar geen grote ideologie over, maar een verkoop zou ons 200 miljoen euro kosten (omdat het dividend wegvalt, red.). Het is niet verstandig om dat over de balk te gooien.” (Belga/MI)

Partner Content