Vande Lanotte stelt personeel aan in gemeenten om telecomfactuur omlaag te halen

© Image Globe

Minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte laat in gemeenten iemand aanstellen en opleiden om burgers te helpen een tarief te zoeken dat beter aan hun noden is aangepast.

De minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (SP.A) gaat een beroep doen op de gemeenten om de facturen voor telefonie, internet en televisie omlaag te halen. Dat bericht Le Soir.

Van 18 tot 29 november zal daarvoor een operatie gelanceerd worden, waaraan al meer dan 400 gemeenten zullen deelnemen. In iedere gemeente zal iemand aangesteld en opgeleid worden om burgers die dat willen, te helpen hun factuur te analyseren en een tarief te zoeken dat het best aan hun noden is aangepast. De gemeente zal zich baseren op het tariefvergelijkingsprogramma dat door de telecomregulator BIPT ontwikkeld is.

Laagste tarief Met de telecomoperatoren zal de minister een overeenkomst sluiten, waarin zij zich engageren om tegen september 2014 de meerderheid van hun klanten die nog over een abonnementsformule van lange duur beschikken, naar een goedkoper alternatief te helpen overstappen.

Bij gebrek aan een overeenkomst, zou de minister legale maatregelen kunnen nemen zodat de klanten effectief het laagste tarief betalen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content