VASCO Data Security meldt groeicijfers over het derde kwartaal

© Getty Images/iStockphoto

VASCO Data Security meldt groeicijfers voor het derde kwartaal. Onder leiding van Scott Clements, de nieuwe CEO VASCO Data Security, boekte het bedrijf een omzet van meer dan 51 miljoen dollar, een verhoging van 17% ten opzichte van vorig jaar. De nettowinst steeg respectievelijk van 2,3 naar 2,8 miljoen dollar.

Hoogtepunten zijn twee grote, zevencijferige deals met banken in de VS voor hun digitale handtekeningen divisie, eSignLive. Een gebruikt het in de cloud voor al hun business units, de ander als oplossing voor het automatiseren van elektronische handtekeningen in maar liefst 2.000 kantoren.

“Onze strategie is dat we onze hardware business ondersteunen en tegelijkertijd de groei stimuleren in software en diensten die de operaties van onze bank- en enterpriseklanten beveiligt”, aldus CEO Scott Clements.

VASCO zag alle afdelingen, zowel hardware, software en diensten groeiden maar vooral de laatste twee gaven de beste cijfers aan. Wel zag het bedrijf dit kwartaal de operationele kosten stijgen met 8%, 3% voor de eerste 9 maanden tot respectievelijk bijna 30 miljoen dollar en meer dan 91 miljoen dollar stijgen.

De positieve resultaten zorgen ervoor dat de vooruitzichten voor het hele boekjaar worden aangepast van 180-190 miljoen dollar naar 185 naar 190 miljoen dollar. Ook wordt dit optimisme doorgevoerd voor het operationele inkomen dat in plaats van 1à 5 procent, 6 tot 9 procent zal bedragen.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content