Vasco Digipass Nano plakt op sim-kaart

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Vasco Digipass Nano breidt sim-kaarten uit voor het genereren van ‘one time’-paswoorden en e-handtekeningen.

Vasco Digipass Nano breidt sim-kaarten uit voor het genereren van ‘one time’-paswoorden en e-handtekeningen.

Vasco Data Security breidt zijn gamma van sterke authenticatieproducten uit met een nieuw product voor mobiele toestellen. De Digipass Nano bestaat uit een stukje film met ingewerkt circuit, dat op de sim-kaart van een mobiel systeem (zoals een gsm) wordt geplakt. Het vormt een functioneel transparante uitbreiding van de sim-kaart, zodat het mobiel toestel in staat is sterke authenticatiediensten zoals eenmalige paswoorden en digitale handtekeningen te genereren.

Vasco benadrukt dat dit alles geheel binnen het geldende securitykader van sim-kaarten gebeurt. Gebruikers kunnen veilig gebruik maken van het toetsenbord en de afbeeldingsmogelijkheden, terwijl de Nano-service ‘end-to-end’-security voor een transactie of handtekeningproces biedt, aldus Vasco. De dienst is tevens onafhankelijk van het abonnement van de telco.

Met de Digipass Nano stelt Vasco te mikken op onder meer bank- en financiële instellingen voor het uitvoeren van beveiligde transacties, terwijl bedrijven er gebruik kunnen van maken voor een beveiligde toegang tot bedrijfsgegevens.

De Digipass Nano is beschikbaar voor gebruik op sim-kaarten (SIM en Mini SIM) en is momenteel in testfase voor gebruik op micro-sim-kaarten (type 3FF, zoals gebruikt in de iPhone en iPad).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content