Vasco geeft tweede omzetalarm voor 2008

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het Belgisch-Amerikaanse securitybedrijf Vasco Data Security verlaagt voor de tweede keer zijn omzetprognose voor het boekjaar 2008.

Het Belgisch-Amerikaanse securitybedrijf Vasco Data Security verlaagt voor de tweede keer zijn omzetprognose voor het boekjaar 2008.

Vasco, bekend van de Digipass voor internetbankieren, heeft te lijden onder de slechte economische situatie in de VS en uitgestelde bestellingen in het vierde kwartaal. Het bedrijf verwacht voor het voorbije boekjaar nog een omzetgroei van 9 tot 12 procent. De vorige prognose, uitgesproken na de eerste helft van 2008, lag op 15 tot 25 procent omzetgroei. Daarvoor ging het bedrijf nog uit van 25 tot 35 procent omzetgroei.

Het bedrijf, met vestigingen in Wemmel en Mechelen, en beursnotering op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq, houdt wel vast aan zijn vooruitzichten voor brutomarge en de operationele marge.

Kendall Hunt, de voorzitter en gedelegeer bestuurder van Vasco, stelt in de persmededeling: “We gaan ervan uit dat de lagere omzet in het vierde kwartaal te maken heeft met de onzekerheid omtrent de wereldwijde economische toestand.”

De netwerkbeveiliger deelt bovendien mee dat hij zijn focus op de productieve BRIC-landen, de mature markten in Europa en Singapore, gaat verhogen. Vasco gaat ook een kostenbesparingsprogramma opstarten om de economische crisis het hoofd te bieden.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content