Vasco koopt DigiNotar

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Securitybedrijf Vasco, bekend van de Digipass, heeft het Nederlandse DigiNotar gekocht.

Securitybedrijf Vasco, bekend van de Digipass, heeft het Nederlandse DigiNotar gekocht.

Vasco betaalt 10 miljoen euro in aandelen voor het Nederlandse securitybedrijf. DigiNotar is gespecialiseerd in technologie voor digitale handtekeningen en certificaten en identiteitsbeheer. Vasco zelf is al actief op die markt, maar wil met de overname zijn eigen pki-diensten verder uitbouwen, met name op de e-governmentmarkt waar DigiNotar sterk staat.

Beide bedrijven werkten in het verleden al samen rond het Nederlandse consumentenauthenticatieplatform EazyID. Dat maakt gebruik van de Digipass/Vacman-authenticatietechnologie.

Update:

Met de overname ziet Jan Valcke, president en coo van Vasco, een uitbreiding van drie markten. “Het aanbieden van Certificate Authority-diensten is landgebonden”, erkent hij, en “met deze overname hebben we nu het talent in huis om [hiermee] rustig naar andere landen te trekken.”

Belangrijker nog is dat de overname in het kader van Vasco’s ‘make or buy’ aanpak sneller een aanbod van beheerde PKI identiteiten voor toepassingen door derden mogelijk maakt. Door dit als een serviceplatform aan te bieden, zoals ook ‘DigiPass as a service’, mikt Vasco erop in heel Europa een totaalspectrum van authenticatie en digitale/electronische handtekeningen aan te bieden. En voorts kan de ‘signing’-technologie van DigiNotar in combinatie met de eigen Vasco-producten wereldwijd worden aangeboden.

Het doel is onder meer om met één Digipass-voorziening meerdere toepassingen te beveiligen voor gebruikers, die hiervoor bijvoorbeeld een bedrag per toepassing aan de dienstverlener betalen, inclusief voor diensten als digitale handtekeningen op documenten, beveiligde opslag ervan en dies meer. In de overgang van een productbedrijf naar een meer dienstengerichte onderneming, moet de overname van DigiNotar voor groei zorgen bij Vasco, klinkt het, onder meer door de complementariteit van de gamma’s. Na het afronden van de overname, wordt overigens geen herstructureringen voorzien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content