Vasco koopt Risk IDS

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Vasco koopt het Britse Risk IDS Ltd om zijn portfolio van fraude detectie in real time producten verder uit te bouwen.

Vasco koopt het Britse Risk IDS Ltd om zijn portfolio van fraude detectie in real time producten verder uit te bouwen.

Met het Britse Risk IDS verwerft security- en authenticatiespecialist Vasco Data Security Int. de technologie om banken een ‘risk based’authenticatie-oplossing aan te bieden, onder meer in combinatie met Vasco’s DigiPass. Een ‘risk based’ authenticatiesysteem houdt rekening met verschillende elementen, zoals de locatie van de aanvrager van een transactie, het type en configuratie van het toestel van waar de aanvraag komt, de hoogte van het bedrag en dies meer. In combinatie met de geschikte modellen en een beslissingpolitiek, kan het systeem dan in reële tijd bijkomende authenticatiestappen vergen, zoals het gebruik van een eenmalig paswoord. Risk IDS biedt hiervoor alle nodige elementen, zoals het ‘decision engine’, een ‘workflow engine’ (met grafische ontwikkelingsomgeving) en een ‘decision analytics’ onderdeel (voor het opstellen van de nodige modellen).

Vasco ceo en voorzitter T. Kendall Hunt stelt dat met deze overname Vasco zijn klanten “helpt om de steeds meer gesofisticeerde aanvallen van goed georganiseerde misdaad hacking-benden, met steeds nieuwe aanvalspaden, een stap voor te blijven.” Voor Risk IDS betekent dit nu de ondersteuning van een grotere groep voor de verdere uitbouw en ondersteuning van zijn producten, aldus Richard Churchman, managing consultant en oprichter van Risk IDS. De modaliteiten van de overname werden niet vrijgegeven, maar er is wel voorzien in de overstap van sleutelpersonen van Risk IDS naar Vasco.

Naast ‘risk based’ authenticatiesystemen, heeft Risk IDS ook ervaring met oplossingen om fraude in e-handel te voorkomen, voor krediet risico monitoring en anti-witwas praktijken, evenals om het frauduleus gebruik van kaarten te voorkomen. Zo stelde het bedrijf in 2007 voor dat laatste een ‘free open source’ product voor, in combinatie met Oracle producten, met Churchman als toenmalige lead developer.

Partner Content