Vc’s en webpioniers azen op Skype

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Een rist vc’s en privé-investeerders zouden volgens geruchten 2 miljard dollar veil hebben om VoIP-dienst Skype, nu in handen van eBay, over te kopen.

Een rist vc’s en privé-investeerders zouden volgens geruchten 2 miljard dollar veil hebben om VoIP-dienst Skype, nu in handen van eBay, over te kopen.

De geruchten, wereldkundig gemaakt door technologieblog Tech Crunch, volgen op eBay’s plannen om Skype naar de beurs te brengen in 2010. De vc’s en privé-investeerders lijken dat te willen voorkomen.

Ronkende namen genoeg in ieder geval. Zo zouden voormalig Netscape-oprichter Marc Andreesen en HP-topman Ben Horowitz met hun nieuw opgerichte investeringsvehikel geld veil hebben voor Skype. Ook Index Ventures, dat voor de overname door eBay al investeerde zou interesse hebben, naast nog minstens één echte private equityspeler. Verder valt de naam Marc Volpi, voormalig topman van Joost.com, die de overnamepoging zou leiden.

Nog interessanter is dat in de geruchtenmolen zelfs hier en daar de namen van de oorspronkelijke Skype-oprichters Niklas Zennstrom en Janus Friis opduiken. Die zijn nog in een gerechtelijke procedure verwikkeld met eBay rond de licentie van de Skype-technologie (Joltid). EBay zou wel het bedrijf gekocht hebben, maar nooit de technologie. Mocht de rechtbank de voormalige oprichters gelijk geven, zou het voortbestaan van Skype in het gedrang komen. Maar, zo klinkt nu de redenering, als de oprichters deelnemen in de overnamepoging is die kwestie in één klap van de baan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content