VDAB gaat voor Fujitsu-pc’s

De Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling VDAB heeft z’n vijfjaarlijkse hardwarelastenboek gegund. Het gaat om een contract van ongeveer 10 miljoen euro.

De Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling VDAB heeft z’n vijfjaarlijkse hardwarelastenboek gegund. Het gaat om een contract van ongeveer 10 miljoen euro.

Fujitsu, dat al leverancier was bij VDAB, is één van de grote winnaars. Het won de percelen voor desktops, laptops, servers en back-up. “Naast de prijs was voor het eerst ook het groene aspect een criterium”, vertelt ons Paul Danneels, cio van VDAB. “En daar was het opvallend dat de Fujitsu-pc’s erg goed scoorden. In slaapstand verbruiken die niets en in actieve toestand nog 10 tot 20 Watt minder dan de andere geteste pc’s (Lenovo, Dell en HP).

Voor opslag wordt geopteerd voor EMC, voor archivering voor EMC en Symantec. Andere percelen waren voor HP (thin clients, randapparatuur), Prodata Systems (Kyocera-printers en -multifunctionals) en Wincor Nixdorf (self service terminals).

“Wij kijken ook actief naar desktopvirtualisatie”, geeft Danneels mee. Van de VDAB-consulenten gebruikt vandaag ongeveer de helft laptops. Dat zal in de toekomst groeien naar 100 procent. “Alle overblijvende vaste toestellen worden vervangen thin of zelfs zero clients. Alles wordt centraal beheerd en gemonitord vanuit VMware.” Zowel voor aanschaf als onderhoud schat Danneels dat het om een halvering van de kosten gaat.

Het zou gaan over zo’n 1000 toestellen. Daarnaast telt de VDAB zo’n 4000 laptops en nog eens 5000 pc’s voor de opleidingen. Die laatste worden vooralsnog niet betrokken in het thinclientproject.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content