VDAB kiest voor Gmail

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De VDAB is een pilootproject gestart om e-mail naar de cloud te brengen. Concreet wordt het bestaande Novell Groupwise-platform ingeruild voor Gmail (Google Mail). Als drivers schuift cio Paul Danneels enerzijds een kostenbesparing naar voor, maar anderzijds ook een betere collaboratie met externe partners. Het pilootproject – opgezet door CapGemini – loopt tot eind april met een 50-tal gebruikers. Tijdens de pilootfase wordt bijvoorbeeld de link met de mailingcampagnes (Siebel) uitgetest. Wanneer het project positief geëvalueerd wordt, is het de bedoeling om de nieuwe e-mailoplossing later dit jaar uit te rollen voor alle 5.000 medewerkers in de ganse organisatie.

De VDAB is een pilootproject gestart om e-mail naar de cloud te brengen. Concreet wordt het bestaande Novell Groupwise-platform ingeruild voor Gmail (Google Mail). Als drivers schuift cio Paul Danneels enerzijds een kostenbesparing naar voor, maar anderzijds ook een betere collaboratie met externe partners.

Het pilootproject – opgezet door CapGemini – loopt tot eind april met een 50-tal gebruikers. Tijdens de pilootfase wordt bijvoorbeeld de link met de mailingcampagnes (Siebel) uitgetest. Wanneer het project positief geëvalueerd wordt, is het de bedoeling om de nieuwe e-mailoplossing later dit jaar uit te rollen voor alle 5.000 medewerkers in de ganse organisatie. De bedoeling is om de transitie op een zo kort mogelijke termijn – twee weken – door te voeren.

Overigens loopt er ook een testproject rond Google Apps. Google Docs wordt onder meer al gebruikt door interne en externe consulenten om inschrijvingen van klanten voor taalopleidingen te beheren. 200 pilootgebruikers testen de collaboration-mogelijkheden en gaan ook op zoek naar bijkomende toepassingsdomeinen. Al is het volgens Paul Danneels niet de bedoeling om het Microsoft Office-platform helemaal te verlaten. “We zullen Microsoft als Office-platform behouden, maar gaan wel de nieuwe Office 365 cloudoplossing bekijken. Zo kunnen we differentiëren naar type gebruiker en een optimalisatie doorvoeren”, aldus de VDAB-cio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content