VDAB tekent outsourcingcontract met Xerox

Xerox gaat de komende 5 jaar de reproductie en het afdrukken van documenten bij de VDAB voor z’n rekening nemen.

Xerox gaat de komende 5 jaar de reproductie en het afdrukken van documenten bij de VDAB voor z’n rekening nemen.

Xerox zal de komende 5 jaar, met een mogelijke verlenging van 5 jaar, een centrum voor de reproductie van documenten van de VDAB beheren. Dat centrum werd in Vilvoorde gevestigd en dient voornamelijk voor het afdrukken van cursussyllabi voor de opleidingscentra van de VDAB.

Het gaat om een totaal van 20 miljoen geprinte pagina’s in zwart-wit en 150.000 pagina’s in kleur per jaar. Het centrum is uitgerust met een Nuvera EA 288 voor het dubbelzijdig afdrukken van de syllabi op gerecycleerd papier, een Nuvera EA 120 voor complexere taken zoals de productie van documenten met pagina’s in kleur en zwart-wit, een digitale DocuColor 7000 kleurenpers voor grote oplagen en CPBourg BB3002 en Renz afwerkingsystemen (respectievelijk voor thermisch inbinden en spiraalbinden).

Xerox heeft er ook de controle over een afdrukplatform van de VDAB. Het platform, dat berust op een mTivity-oplossing, geeft de regionale afdelingen van de VDAB toegang tot sjablonen. Die kunnen ze invullen met teksten en foto’s die zijn goedgekeurd door de dienst communicatie van de VDAB, met name voor de aanmaak van brochures en affiches.

Volgens de VDAB kan de organisatie middels het outsourcingcontract zijn interne gebruikers afdruk- en reproductiediensten bieden tegen lagere prijzen en beter zorgen voor de naleving van zijn huisstijl.

Xerox neemt drie medewerkers van VDAB over, die zullen instaan voor de continuïteit van de betrekkingen met de interne klanten van de VDAB. De contractwaarde werd niet bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content