Veel interesse in getergd Satyam

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De interesse in de Indiase dienstverlener Satyam zou groot zijn. Maar intussen duiken berichten op over afhakende klanten en werknemers.

De interesse in de Indiase dienstverlener Satyam zou groot zijn. Maar intussen duiken berichten op over afhakende klanten en werknemers.

Satyam, dat in januari in een storm terecht kwam nadat ceo Ramalinga Raju boekhoudfraude toegaf, zegt veel interesse geoogst te hebben van Indiase en internationale partijen. Satyam zette na het fraudenieuws een meerderheidsbelang in het bedrijf te koop. Onder de kandidaat-kopers worden onder meer namen ict-outsourcingbedrijven Tech Mahindra en iGate en ingenieursbedrijf Larsen & Toubro genoemd.

Het proces waarin bedrijven konden aangeven interesse te hebben in Satyam sloot vorige donderdag. Het bedrijf geeft aan het einde van de week meer duidelijkheid over de procedure die het gaat hanteren voor de verkoop. Enkele voorwaarden die het stelt zijn dat een koper het bedrijf de komende drie jaar niet mag doorverkopen. Ook moet een koper moet minimaal vijftien miljard Indiase rupees (ongeveer 225 miljoen euro) in kas hebben.

Intussen duiken negatieve berichten op over Satyam. Zo zou het bedrijf al 46 grote klanten verloren hebben aan concurrenten, waaronder namen als Abu Dhabi Bank, Nissan, Sony, Applied Materials en Telstra. Ook zouden al duizenden werknemers andere oorden hebben opgezocht. Momenteel telt Satyam nog zo’n 44.000 werknemers, terwijl dat voordien ruim 47.000 was. De kandidaat-kopers voor Satyam zullen de hoogte van hun bod waarschijnlijk bijstellen op basis van die informatie.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content