Veilige Cloud? Jawel, dixit RSA

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

De twintigste editie van de grote RSA securityshow in San Francisco ziet een veilige cloud dankzij virtualisatie en de cloud zelf.

De twintigste editie van de grote RSA securityshow in San Francisco ziet een veilige cloud dankzij virtualisatie en de cloud zelf.

Zoals op elk Amerikaans event van de voorbije paar jaar wordt ook bij RSA de overgang naar de cloud niet als mogelijkheid, maar als verworvenheid gezien. De vrees bij gebruikers inzake security – momenteel de grootste vrees – weerhoudt hen er niet van op grote schaal de overstap te wagen. Na kostenbesparingen en meer robuustheid, vormt meer ‘agility’ vandaag dé reden waarom gebruikers de cloud niet meer versmaden.

Art Coviello, executive chairman van RSA, de security-devisie van EMC, ziet evenwel meer security dank zij virtualisatie en de cloud zelf. Coviello stelde dit jaar niet minder dan ‘Trust in de cloud’ als thema van het event. Virtualisatie en de cloud zelf, gekoppeld aan meer automatizering van security en meer ingebouwde securityvoorzieningen, maken dit mogelijk.

RSA werkt aan een Cloud Trust Authority, als tussenpersoon tussen gebruikers en cloudleveranciers voor meer security en een duidelijker kijk. Dat zal overigens in samenwerking zijn met derden, zoals Vmware, Cisco, Citrix en anderen. In de tweede helft van dit jaar zou een versie 1 in beta moeten gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content