Veiling 3G-licenties op 6 juni

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Belgische telecomregulator BIPT heeft een informatieve website gelanceerd …

De Belgische telecomregulator BIPT heeft een informatieve website gelanceerd voor de partijen die willen bieden op één van de mobiele licenties die binnenkort geveild worden.

Op www.auction2011.be kunnen de geïnteresseerde partijen voor de 3G- en 4G-licenties de nodige informatie terugvinden. Op de site worden alle memoranda gepubliceerd die met de veiling te halen hebben.

Sinds 2001 beschikken al drie operatoren over een 3G-vergunning (de 2,1 GHz-band): Belgacom, Mobistar en KPN Group Belgium (Base). Voor het spectrum dat toen niet werd toegewezen zullen één of meerdere nieuwe 3G-vergunningen worden uitgereikt. Eén nieuwe 3G-operator kan ook spectrum aankopen in de 900 MHz- en 1800 MHz-band.

Vanaf 15 maart zullen 3G-kandidaten opgeroepen worden te bieden. 29 april is de datum voor het indienen van de kandidaturen. De veiling zou moeten starten op 6 juni.

In een tweede fase zullen ook vergunningen worden geveild in de 2,6 GHz-band (4G-vergunningen). Vandaag heeft nog geen enkele operator een dergelijke licentie. Op 1 juni worden kandidaten opgeroepen en de kandidaturen moeten op 15 september worden ingediend. Ergens rond midden oktober zou de veiling dan starten.

Potentieel geïnteresseerde partijen zijn onder meer Telenet, Voo (of beide samen), Vodafone, Vivendi en China Mobile.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content