Veranderingen op til in Brussels kabellandschap

Er zouden gesprekken lopen tussen Brutélé en Telenet. Dat betekent dat die laatste zijn gebied in de hoofdstad kan uitbreiden.

Er zouden gesprekken lopen tussen Brutélé en Telenet. Dat betekent dat die laatste zijn gebied in de hoofdstad kan uitbreiden.

In september bracht Numericable een bod uit op de Brusselse activiteiten van Brutélé. Maar volgens De Tijd spreekt die laatste ook met Telenet over eventuele toekomstmogelijkheden. Het is niet meteen duidelijk of het daarbij zou gaan om een overname of enkel een nauwe samenwerking.

Een verkoop van Brutélé zou in ieder geval het Brusselse kabellandschap vereenvoudigen. Vandaag is Brutélé er samen met Tecteo actief onder de naam Voo. Telenet is dan weer actief in een handvol gemeenten en dan is er nog Wolu TV dat een partnerschap met Telenet heeft.

Hoewel er nog niets beklonken lijkt, zou een uitbreiding van Telenet alvast slecht nieuws betekenen voor Belgacom. In Vlaanderen moest het flink wat marktaandeel afstaan aan Telenet, maar in Brussel en Wallonnië kan het bedrijf zijn positie overeind houden. Een uitbreiding in Brussel voor Telenet kan daar verandering in brengen.

Update:Voo is het merk van Brutélé en Tecto, niet van Brutélé en Numéricable. Dit is aangepast in het artikel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content