‘Verboden’ Samsung-tablet nu te koop in Nederland

Samsung commercialiseert vanaf vandaag in Nederland zijn tabletcomputer Galaxy Tab 10.1.

Samsung commercialiseert vanaf vandaag in Nederland zijn tabletcomputer Galaxy Tab 10.1.

Een rechtbank in Duitsland liet de verkoop van het toestel op vraag van het Amerikaanse concern Apple (tijdelijk) verbieden in heel Europa, met uitzondering van Nederland. De rechtbank in Den Haag moet tegen 15 september een uitspraak doen in het kort geding dat concurrent Apple daar heeft aangespannen tegen Samsung.

“De tablet Galaxy Tab 10.1 zal vanaf dinsdag (vandaag dus, nvdr) te koop zijn in een grote keten van gespecialiseerde multimediawinkels in Nederland”, zegt Tamara Villani, woordvoerster van Samsung in Nederland. Vanaf 23 augustus zal het toestel beschikbaar zijn in een groter aantal winkels.

Apple sleepte concurrent Samsung in Nederland voor de rechter, onder meer wegens het schenden van octrooien. De twee liggen al langere tijd met elkaar in de clinch. Het Amerikaanse computerconcern beschuldigt Samsung ervan octrooien van de iPad, de iPad 2 en de iPhone te hebben gebruikt voor eigen gadgets.

De woordvoerster van Samsung in Nederland wilde geen commentaar kwijt over wat de gevolgen zouden kunnen zijn van de commercialisering van de tabletcomputer in Nederland terwijl het proces lopende is.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content