Verborgen betaalfunctie ontdekt in Facebook Messenger

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het lijkt erop dat we binnen afzienbare tijd (mogelijk in de komende maanden al) via de Messenger-app geld gaan kunnen uitwisselen met onze Facebook-vrienden onderling.

Andrew Aude, een student computerwetenschappen aan de Stanford-universiteit, heeft met behulp van de tool Cycript een betaalfunctie ontdekt in de programmeercode van Facebook Messenger. Dat schrijven de technologiesites Mashable en TechCrunch.

Die betaaloptie laat gebruikers toe geld onderling naar elkaar te sturen, met een betaalkaart of kredietkaart. Volgens Aude werkt de functie op dezelfde wijze als het verzenden van foto’s: je drukt op één knop om de betaling te initiëren, voert het bedrag in dat je wilt verzenden, en drukt op versturen.

Een in-app pincode moet voor de veiligheid zorgen. Facebook zou de transactie privé houden en er niets over publiceren op de nieuwsoverzichten van gebruikers.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg gaf tijdens de voorstelling van de resultaten uit het tweede kwartaal al iets prijs over deze betaalmogelijkheid. ‘Op een gegeven moment zal er overlap zijn tussen Messenger en betalingen’, klonk het toen.

‘We gaan er onze tijd voor nemen’, zei hij er wel meteen bij. Wanneer de functie dus daadwerkelijk operationeel wordt, is niet duidelijk. Al verwacht Andrew Aude dat de betaalfunctie er al in de komende maanden zal aankomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content