Vergat Kinepolis domeinnaam te hernieuwen?

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De website van bioscoopketen Kinepolis was woensdag enkele uren niet meer toegankelijk. De oorzaak was officieel een “administratief probleem” met de domeinnaam.

De website van bioscoopketen Kinepolis was woensdag enkele uren niet meer toegankelijk. De oorzaak was officieel een “administratief probleem” met de domeinnaam. Opzoekwerk leert ons echter dat de domeinnaam al sinds 24 juni 2010 als ‘expired’ geboekstaafd stond bij het Amerikaanse Network Solutions op wie Kinepolis een beroep deed voor het registreren van Kinepolis.com.

Bij onbetaalde rekeningen wijzigt Network Solutions de nameserver van de domeinnaam in kwestie naar ns1.pendingrenewaldeletion.com. Het resultaat is dat je bij het bezoeken van de website omgeleid wordt naar een reclamepagina van Network Solutions, en dat is precies wat je te zien kreeg wanneer je woensdagnamiddag naar Kinepolis.com surfte.

Vergat Kinepolis dan de jaarlijkse rekening voor de domeinnaam te betalen? Dat wil woordvoerder Myriam Dassonville niet gezegd hebben. “Ik kan alleen zeggen dat het probleem geen technische oorzaak had, maar dat het een administratief probleem betrof met de domeinnaam”, klinkt het.

Nog volgens de woordvoerder is het probleem ondertussen opgelost en is de website weer vlot bereikbaar: “Waar dat nu nog niet zo is, zal dat binnen de 24 uur wel het geval zijn.” Dat komt omdat het even kan duren vooraleer de doorgevoerde dns-wijzigingen doorgegeven zijn aan alle wereldwijde dns-servers. De negatieve impact op de online ticketverkoop zou beperkt gebleven zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content