Verizon gaat voor ‘CaaS’

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Verizon Business wil zijn klanten vanaf juni ‘computing as a service’-diensten aanbieden.

Verizon Business wil zijn klanten vanaf juni ‘computing as a service’-diensten aanbieden.

“Nu het economisch wat moeilijker gaat, wordt het pas echt interessant om computercapaciteit te huren”, argumenteert senior vice-president Nancy Gofus. Verizon praat over een flexibel en subscription-based model, waarbij de klant op dagelijkse basis betaalt voor de capaciteit die hij nodig heeft, en er een minimumfee wordt opgelegd.

“Gaan wij de datacenters van onze enterprise-klanten vervangen? Dat denk ik niet, of toch niet meteen”, aldus Gofus. “Op lange termijn moeten we echter wel in die richting evolueren. Kritieke bedrijfsinformatie zal in de nabije toekomst steeds vaker worden opgeslagen in the cloud.”

De senior vice-president beseft als geen ander dat Verizon Business een erg grote verantwoordelijkheid draagt als provider. “We moeten onze klanten er nog meer op wijzen dat we veiligheid hoog in het vaandel voeren. Anderzijds hebben we al een goede reputatie op het vlak van security en hosted solutions. De stap die we zetten is een logische stap.”

Verizon Business heeft natuurlijk heel wat datacenterruimte in de aanbieding. Wereldwijd baat het bedrijf meer dan 200 datacenters uit, en in de loop van dit jaar komen daar nog eens twee nagelnieuwe sites in Londen en in Hong Kong bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content