Verizon koopt Terremark

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon Communications neemt voor ongeveer 1,4 miljard dollar het bedrijf Terremark over.

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon Communications neemt voor ongeveer 1,4 miljard dollar het bedrijf Terremark over.

Terremark is een leverancier van managed infrastructuurdiensten en cloud computing. Verizon hoopt door de overname zijn positie in de markt van clouddiensten voor overheden en zakelijke klanten te versterken.

Verizon biedt 19 dollar per Terremark-aandeel, ongeveer een derde bovenop de huidige waarde van het aandeel. Daarmee waardeert het telecomconcern de cloudleverancier op ongeveer 1,4 miljard dollar (ruim een miljard euro). Om de deal te doen slagen, moet een meerderheid van de aandeelhouders z’n aandelen voor eind maart aanbieden.

Terremark levert ict-infrastructuurdiensten via zijn eigen cloudplatform. Het bedrijf heeft onder meer datacenters in Amsterdam, Brussel, Londen, enkele in de Verenigde Staten en in Latijns-Amerika. Van daaruit biedt het bedrijf diensten als managed hosting, colocatie, disaster recovery, dataopslag en clouddiensten. Terremark nam in 2002 in België hostingspecialist Dedigate over, één van de vele bedrijven van de Gentse ict-ondernemer Kristof De Spiegeleer.

Het is de bedoeling dat de naam Terremark behouden blijft. De activiteiten worden een zelfstandig onderdeel binnen Verizon Communications, een van de grootste telecomconcerns van de Verenigde Staten.

Verizon biedt zijn telecom- en breedbanddiensten wereldwijd aan. Naast vaste en mobiele telefonie betreft het ook geconvergeerde communicatiediensten (koppeling tussen telefonie en ict). Wereldwijd werken 194.000 mensen bij het bedrijf.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content