‘Verizon koopt Yahoo voor 4,4 miljard euro’

© Jason Doiy

Verizon en Yahoo hebben een verkoopdeal gesloten. Na maanden speculatie wordt de deal volgens Wall Street Journal maandag aangekondigd.

Verizon zou 4,8 miljard dollar (4,4 miljard euro) voor het internetbedrijf overhebben. Vorig jaar betaalde Verizon precies dat bedrag voor AOL. Eerder wisten media als Bloomberg al te melden dat Verizon en Yahoo een overeenkomst naderden. De deal zou vandaag officieel bekendgemaakt worden.

Yahoo was het portaal dat veel gebruikers in een vroeg stadium van het internet gebruikten om naar het web te trekken. Maandelijks trekken de sites van het bedrijf nog altijd een miljard bezoekers.

Flinke vergoeding Marissa Mayer

Volgens The New York Times zal CEO Marissa Mayer niet mee gaan met de overname, maar ze zal wel een flinke vergoeding krijgen voor de deal: er wordt 57 miljoen dollar op haar rekening bijgeschreven. Na de vier jaar dat ze aan het hoofd van het bedrijf staat is ze samen met het aandelenpakket dat ze ontvangt 218 miljoen dollar rijker. Dat terwijl ze in 2012 aangesteld werd met een duidelijke missie die niet gehaald werd: een manier vinden om de terugloop van het ooit iconische bedrijf een halt toeroepen.

Zoals in onderstaande grafiek te zien is, zijn de resultaten van het bedrijf op vrijwel ieder vlak teruggelopen. Het enige voordeel was er voor de aandeelhouders: het bedrijf verdubbelde zijn waarde op de beurs sinds Mayer aan het hoofd van het bedrijf staat.

Yahoo maakte eerder dit jaar bekend de internetactiviteiten te willen afstoten. Bedrijven als AT&T, Time Inc en Daily Mail zouden serieuze interesse hebben getoond.

De patenten van Yahoo staan ook nog te koop. Het resterende deel van Yahoo betreft de holding waarin een groot belang in de Chinese uitbater van webmarktplaatsen Alibaba is ondergebracht.

(ANP/WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content