Verizon worstelt met Yahoo en AOL

© Reuters

De overname van Yahoo en AOL heeft moederbedrijf Verizon niet de gehoopte verwachtingen ingelost. Het bedrijf schrijft daar 4,6 miljard dollar voor af.

Verizon kocht Yahoo voor 4,48 miljard dollar midden 2017. Midden 2015 nam het al AOL over voor 4,4 miljard dollar. Beide bedrijven zitten sinds dit jaar samen onder de naam Oath.

Maar de integratie van die twee, de gehoopte winst uit de synergie en de omzet en winst van beide bedrijven vallen tegen. Ook is de concurrentie en druk uit de markt zwaarder dan ingeschat.

In een mededeling aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC schrijft Verizon dat het daarom 4,6 miljard dollar zal afschrijven. Het gaat om goodwill die het bedrijf destijds heeft betaald. Dat is wat een bedrijf meer betaalt dan de feitelijke waarde van de bezittingen van een bedrijf, gebaseerd op bijvoorbeeld de sterkte van de merknaam.

Verizon is van oorsprong een Amerikaanse telecomoperator. De laatste jaren focust het bedrijf zich meer op (media)content.

In dezelfde SEC-mededeling zegt Verizon dat 10.400 werknemers het moederbedrijf zullen verlaten, het gaat hier voor alle duidelijkheid om Amerikaanse Verizon-werknemers, niet enkel om Yahoo- en AOL-werknemers.

Verizon had enkele maanden geleden een vrijwillig vertrekprogramma aangeboden aan 44.000 mensen. Ongeveer één op vier gaat daar op in. Het bedrijf verwacht 1,8 tot 2,2 miljard dollar aan kosten die gepaard gaan met de vrijwillige ontslagronde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content