Verkoop 3D-printers verdubbelt dit jaar

© Thinkstock

Het aantal 3D-printers dat dit jaar wordt verkocht zal 108 procent hoger liggen dan vorig jaar. De toepassingen in alle prijssegmenten blijven toenemen en dat maakt het toestel interessant in verschillende sectoren.

Dit jaar stevent de markt af op 455.772 printers. Gartner, dat de cijfers verzamelde, verwacht dat dit tegen 2020 oploopt tot 6,7 miljoen. De toestellen voor de enterprisemarkt groeien dit jaar met 44 procent.

De reden voor de groei ligt volgens Gartner bij de brede toepassing van 3D-printers. De goedkopere toestellen (onder de 2.500 dollar) worden onder meer in het onderwijs gebruikt, bijvoorbeeld om toekomstige ingenieurs te helpen, maar ook in marketing en de creatieve sector duiken de toestellen op.

Op enterprise-niveau, doorgaans de duurdere toestellen, worden de toestellen onder meer ingezet om werktuigen of afgewerkte producten te maken. Zeker als het gaat om complexe producten in lage volumes is een 3D-printer soms interessanter dan een volledigproductieproces opzetten. Al blijft het hoofddoel bij bedrijven nog vaak het ontwikkelen van prototypes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content