Verkoop HP TouchPad piekt plots

De TouchPad vliegt de winkels uit sinds HP besloot de prijs vier keer zo laag te maken.

De TouchPad vliegt de winkels uit sinds HP besloot de prijs vier keer zo laag te maken.

Voor slechts 99 dollar hebben Amerikaanse consumenten al een 16 GB HP-tablet in handen die eerst nog 399 dollar kostte. De 32 GB-variant kost nu nog 150 dollar. In België is het apparaat nooit verkocht geweest.

De stormloop op TouchPads lijkt goed nieuws voor HP, maar het bedrijf maakt nog momenteel zwaar verlies op de apparaten. De ontwikkelingskosten alleen al bedragen ongeveer 300 dollar, meent onderzoeksbureau iSuppli. Toch scheelt de uitverkoop het bedrijf ook geld, want het terugnemen van tablets van winkels is een duurder proces. Amerikaanse online winkel Best Buy had 250.000 TouchPads in op voorraad liggen en wilde deze aan de leverancier retourneren.

Vorige week gaf HP aan te stoppen met de ontwikkeling van het besturingssysteem WebOS, waar de tablet op werkt. Daarmee stopt ook de productie van producten waar het WebOs op draait, zoals smartphones. De tablet is in België niet te koop, maar wel voor 99 euro te bestellen op de Duitse website van HP.

Met het verdwijnen van HP’s WebOS en tablet, heeft Apple een concurrent minder op de tabletmarkt. Dit bedrijf domineert de markt momenteel met zijn iPad 1 en 2 en het bijhorende besturingssysteem iOS. Android, Blackberry en Windows proberen een deel van die markt in te pikken.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content