Verkoop smartphones blijft wereldwijd explosief groeien

© Reuters

De markt voor smartphones blijft sterk groeien. In het derde kwartaal werden er wereldwijd meer dan 250 miljoen verkocht, 44 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfersvan het onderzoeksbureau Canalys. Vooral smartphones met grotere schermen zijn erg in trek. Telefoons met schermen van 5 inch of zelfs iets meer, waren goed voor 22 procent van de totale verkopen, ofwel 56 miljoen stuks.

De onbetwiste marktleider blijft Samsung met een marktaandeel van 34 procent. Apple staat op de tweede plek met 15 procent. Huawei, Lenovo en LG zijn de nummers drie tot en met vijf.

Samsung baas in Europa

De verkoop stijgt het sterkste in China, Hongkong en Taiwan: 64 procent. Die regio was goed voor 100 miljoen verkochte smartphones, bijna 40 procent van de totale markt. De op een na sterkste groei (59 procent) deed zich voor in Latijns-Amerika, met 20 miljoen exemplaren de kleinste regio.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika werden 56 miljoen smartphones verkocht, een groei van 22 procent op jaarbasis. In deze regio is de hegemonie van Samsung het sterkst; het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft er bijna de helft van de markt in handen, tegen 13 procent voor Apple. (Belga/TV)

Partner Content